Om Matprisen

Matprisen ble etablert i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo, og gikk av stabelen for fjerde gang 13. november 2017. DebioInfo driver nå Matprisen, og i november 2018 har vi 5 års-jubileum. Vi ser fram til en storstilt feiring!

Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.

Bærekraftige måltider er;

  • Laget fra bunnen av
  • Med fokus grønnsaker, belgvekster og korn
  • Sesongbasert
  • Med bevisste valg av kjøtt og sjømat
  • Med fokus på å redusere matsvinn
  • Med økologiske råvarer

 

Med et knippe gode samarbeidspartnere vil vi servere alle gjester et bærekraftig måltid på Vippa 19.november 2018! Vi gleder oss til å mette sultne gjester og få nye bekjentskaper.

 

Matprisen kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer. Les mer om priskategorier og kriteriene her.

 

 

PROSJEKTGRUPPE

Per Sollerman, produsent
922 68 999 – sollerman@mac.com


Ole Petter Holen
, ansvarlig samarbeidspartnere
916 44 760 – ole.petter.holen@debioinfo.no


Idun Leinaas
, prosjektleder
917 32 877 – idun@debioinfo.no

 


Ansvarlig for Matprisen er ØQ – økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo