Om Matprisen

Matprisen ble etablert i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo, og gikk av stabelen for fjerde gang 13. november 2017.

Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og målet med prisutdelingen er å hedre de som spiller en viktig rolle i å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat.  Prinsippene bak Et bærekraftig måltid er:

*Lag mat fra bunnen av

*Bruk mer grønnsaker, belgvekster og korn

*Tenk sesong

*Gjør bevisste valg av kjøtt og sjømat

*Reduser matsvinnet

*Bruk mer økologisk

 

Med et knippe gode samarbeidspartnere serverte vi alle gjester et bærekraftig måltid på Vippa 13.november 2017!

 

Matprisen kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer. Les mer om priskategorier og kriteriene her.

 

For fjerde år på rad hadde vi med oss vår gode makker Mathias Steinbru som konferansier på prisutdelingen. Vi fikk i 2017 også besøk av kokken Paul Svensson fra Fotografiska i Stockholm som hver dag arbeider og formidler bærekraftig nytelse.

 

PROSJEKTGRUPPE

Per Sollerman, arrangementsansvarlig
922 68 999 – sollerman@mac.com


Helene Austvoll
, potet
980 35 330 – helene@debioinfo.no

Elizabeth Brockfield
, jurysekretær og seminarutvikler
986 69 856 – fmoaelb@fylkesmannen.no


Ole Petter Holen
, ansvarlig samarbeidspartnere
916 44 760 – ole.petter.holen@debioinfo.no


Idun Leinaas
, prosjektleder
917 32 877 – idun@debioinfo.no

 


Ansvarlig for Matprisen er ØQ – økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo