Om Matprisen

Matprisen ble etablert i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo, og gikk av stabelen for femte gang 19. november 2018. Matprisen eies nå av DebioInfo.

Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.

Bærekraftige måltider er;

  • Laget fra bunnen av
  • Med fokus grønnsaker, belgvekster og korn
  • Sesongbasert
  • Med bevisste valg av kjøtt og sjømat
  • Med fokus på å redusere matsvinn
  • Med økologiske råvarer

 

Med et knippe gode samarbeidspartnere inviterte vi til pop-up restaurant og lunsjservering 18. og 19.november 2018, og en storstilt prisutdeling 19.november  på Vippa i Oslo!

 

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat. Les mer om priskategorier og kriteriene her.

 

 

PROSJEKTGRUPPE

Per Sollerman, produsent
922 68 999 – sollerman@mac.com


Ole Petter Holen
, ansvarlig samarbeidspartnere
916 44 760 – ole.petter.holen@debioinfo.no

 

Peter Møller, jurysekretær og billettansvarlig
911 35 007 – peter@debioinfo.no


Idun Leinaas
, prosjektleder
917 32 877 – idun@debioinfo.no

 


Ansvarlig for Matprisen er ØQ – økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo