Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Priskategorier og kriterier

Matprisen

  • Formidler positivt om bærekraftig matproduksjon
  • Har modige og sterke meninger og handlinger knyttet til mat og landbruk
  • Deler egne erfaringer og bidrar til samarbeid og åpenhet
  • Har etterlatt seg et solid fotavtrykk i året som gikk

Årets kjøkken

  • Serverer sine gjester smakfulle og bærekraftige måltider
  • Arbeider kreativt med råvarer og smaker
  • Formidler kunnskap og inspirasjon om matproduksjon til både gjester og andre kjøkken

Årets produsent (hav/land)

  • En bonde, fisker og/eller foredler som produserer økologiske og bærekraftige varer
  • En aktør som har utviklet et produkt med bred markedsappell, som bidrar til å endre folks mat- og drikkevaner i en mer bærekraftig retning
  • En aktør som bidrar til å øke mangfoldet av økologiske og bærekraftige produkter i markedet

 Utfordrerprisen

  • Har et stort forbedringspotensial i å bli mer bærekraftig i sitt mat- og/eller drikketilbud
  • Kan påvirke mange menneskers mat- og/eller drikkevaner i en mer bærekraftig retning

Debioprisen

  • Synliggjør Debios valørmerke i bronse, sølv eller gull i kommunikasjon og markedsføring
  • Jobber etter konseptet ”Et bærekraftig måltid

Årets formidler

  • Formidler kunnskap, inspirasjon eller forskning som setter folk i stand til å ta bevisste matvalg
  • Er modig, har sterke meninger og setter sine idéer ut i praksis
  • Formidler gode historier om mat og bærekraftig land- og havbruksproduksjon

Barne- og ungdomsprisen

  • Øker kunnskapen om landbruks- og matproduksjon hos barn og unge
  • Bidrar til at barn og unge opplever mestring på kjøkkenet og i naturen
  • Bidrar til gode historier om maten og matproduksjonen blant barn og unge

Kokkeprisen

  • Utmerker seg med genuin interesse og kunnskap om bærekraftige måltider
  • Serverer smakfulle måltider med en personlig vri
  • Sprer kunnskap og inspirasjon og bidrar til å gjøre kokkeyrket attraktivt

 Årets storkjøkken (HoReCa)

  • Har forankret og implementert en bærekraftig omstilling av sin servering internt i virksomheten
  • Bidrar til å gjøre mange menneskers mat- og/eller drikkevaner mer bærekraftig
  • Omsetter for minimum 50 millioner