Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Om matprisen

Om matprisen

Matprisen ble etablert i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo, og gikk av stabelen for femte gang 19. november 2018. Matprisen eies nå av DebioInfo.

Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.

Bærekraftige måltider er;

  • Laget fra bunnen av
  • Med fokus grønnsaker, belgvekster og korn
  • Sesongbasert
  • Med bevisste valg av kjøtt og sjømat
  • Med fokus på å redusere matsvinn
  • Med økologiske råvarer

Med et knippe gode samarbeidspartnere inviterte vi i 2019 til pop-up restaurant og lunsjservering 18. og 19. november, og en storstilt prisutdeling 19. november på Vippa i Oslo!

I 2019 arrangerer vi flere seminarer og en uforglemmelig prisutdeling 11. november!

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat. Les mer om priskategorier og kriteriene.

PROSJEKTGRUPPE

Kaja von Kwetzinksy-Stetzenkow, prosjektleder
– kaja@debioinfo.no

Idun Leinaas, juryleder
917 32 877 – idun@debioinfo.no

Per Sollerman, produsent
922 68 999 – sollerman@mac.com

Ole Petter Holen, ansvarlig samarbeidspartnere
916 44 760 – ole.petter.holen@debioinfo.no

Peter Møller, jurysekretær og billettansvarlig
911 35 007 – peter@debioinfo.no

 

Ansvarlig for Matprisen er DebioInfo

;