Om Matprisen
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjør vi fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.
Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.
Bærekraftige måltider er;
- Laget fra bunnen av
- Med fokus grønnsaker, belgvekster og korn
- Sesongbasert
- Med bevisste valg av kjøtt og sjømat
- Med fokus på å redusere matsvinn
- Med økologiske råvarer
Matprisen ble etablert i 2014. Matprisen eies av DebioInfo.
Vi gleder oss til Matprisen 2021! I år kan du foreslå kandidater til alle prisene!
Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat. Les mer om priskategorier og kriteriene.

PRESSEMELDINGER
07.12.2020: Forlot storbykjøkken for småbruk og vant den gjeveste matprisen!
29.10.2020: De nominerte er klare!
11.11.2019: Vinnerne er kåret
03.10.2019: De nominerte annonseres
PRESSEKONTAKT
For spørsmål knyttet til logo eller bilder, ta kontakt med prosjektleder Kaja von Kwetzinsky-Stetzenkow, kaja@debioinfo.no
For spørsmål knyttet til nominerte, ta kontakt med Peter Møller, peter.moller@debioinfo.no
PROSJEKTGRUPPE
Kaja von Kwetzinsky-Stetzenkow, prosjektleder
Ole Petter Holen, ansvarlig samarbeidspartnere
Peter Møller, jurysekretær og kommunikasjonsrådgiver
Kontakt oss på matprisen@debioinfo.no
Matprisen produseres av Heia Folk
Ansvarlig for Matprisen er DebioInfo
