Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Om Matprisen

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjør vi fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.

Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.

Bærekraftige måltider er;

  • Laget fra bunnen av
  • Med fokus grønnsaker, belgvekster og korn
  • Sesongbasert
  • Med bevisste valg av kjøtt og sjømat
  • Med fokus på å redusere matsvinn
  • Med økologiske råvarer

Matprisen ble etablert i 2014. Prisutdelingen går av stabelen for sjette gang 11. november i år. Matprisen eies av DebioInfo.

I 2019 arrangerte vi frokostmøte og en uforglemmelig prisutdeling 11. november!

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat. Les mer om priskategorier og kriteriene.

PRESSEMELDINGER

11.11.2019: Vinnerne er kåret
03.10.2019: De nominerte annonseres

PRESSEKONTAKT
For spørsmål knyttet til logo eller bilder, ta kontakt med juryleder Idun Bjerkvik Leinaas, idun@debioinfo.no.

PROSJEKTGRUPPE

Kaja von Kwetzinksy-Stetzenkow, prosjektleder
– kaja@debioinfo.no

Idun Leinaas, juryleder, pressekontakt
917 32 877 – idun@debioinfo.no

Per Sollerman, produsent
922 68 999 – sollerman@mac.com

Ole Petter Holen, ansvarlig samarbeidspartnere
916 44 760 – ole.petter.holen@debioinfo.no

Peter Møller, jurysekretær og billettansvarlig
911 35 007 – peter@debioinfo.no

 

Ansvarlig for Matprisen er DebioInfo

Matprisen 2019

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
;