Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Samarbeidspartnere

Änglamark som merkevare er viktig for oss, fordi den speiler Coops verdier. Med Änglamark gir vi våre kunder et bærekraftig valg. Fordi Matprisen støtter aktører som bidrar til at vi tar bærekraftige valg er Coop stolt samarbeidspartner.

MENY ønsker å gjøre det enklere for våre kunder å handle bærekraftig med fokus på norsk lokalmat og bærekraftig matproduksjon, men også rettferdig handel og dyrevelferd.

Millum utvikler digitale innkjøpsverktøy for serveringsbransjen, og tilbyr flere verktøy som hjelper storkjøkken med å ta bærekraftige og informerte valg; CO2-kalkulator, Matsvinnfunksjon, Menyplanlegging og Matinfo. Sammen med Matprisen heier vi på aktører i bransjen som tar sin del av samfunnsansvaret for en bærekraftig fremtid!

Økologisk.no samarbeider med Matprisen fordi den oppfyller elementer i FNs bærekraftsmål nr. 2: Utrydde sult, oppnå matsikkerhet og bedre ernæring, og fremme bærekraftig landbruk.

Norges Bondelag mener økologisk produksjon har en sentral funksjon som pådriver for et bærekraftig norsk landbruk. Det er flott da for oss å støtte Matprisen som har fokus nettopp på dette innen hele verdikjeden. Norges Bondelag gleder seg til å feire de dyktige produsentene og matformidlerne som er nominert til Matprisen i år.

Norges beste frokost er også en bærekraftig frokost, med betydelige innslag av kortreist mat, økologiske produkter og plantebaserte alternativer. Vi i Scandic mener kvalitet og bærekraft går hånd i hånd, og har dette perspektivet med oss i alt arbeidet vårt innen mat og drikke. Vi synes det er flott at Matprisen vier oppmerksomhet til de mennesker som lager mat med omtanke for miljøet.

Plateful er et enkelt, bærekraftig alternativ for kokker i kantiner, restauranter, hoteller, dagligvare og andre steder som serverer god mat til mange. I samarbeid med produsenter tar vi i bruk mindre edle stykningsdeler slik at hele dyret blir benyttet i produksjon. Dette er et viktig bidrag til reduksjon av matsvinn. Vi er et bindeledd som styrker samarbeidet mellom produsenter, grossister og kunder. Det bidrar til at mer av maten som produseres når helt frem til tallerkenen. Vår rolle som formidler til et bærekraftig måltid går altså hånd i hånd med Matprisens konsept som en viktig veiviser i det norske samfunnet.

En mer bærekraftig rett begynner med de riktige ingrediensene. Når du kjøper produkter fra Unilever Food Solutions og Knorr Professional bidrar du til en mer bærekraftig matvareindustri. Vi jobber aktivt med et regenerativt landbruk som beskytter, bevarer og gjenoppretter naturlige økosystemer. Vi er stolte av å være samarbeidspartner til matprisen i 2022.