Priskategorier og kriterier

Matprisen

  • Har modige og sterke meninger og handlinger
  • Deler sine egne erfaringer
  • Formidler positivt om økologisk matproduksjon
  • Oppfordrer til samarbeid og åpenhet
  • Har etterlatt seg et solid fotavtrykk i året som gikk

Årets Kjøkken

  • Velger helst råvarer fra nordisk sesong
  • Jobber for å redusere svinn
  • Velger helst økologiske råvarer
  • Har hovedvekt av grønnsaker, belgvekster og korn på menyen
  • De som jobber på kjøkkenet er stolte over den jobben de gjør

Årets produsent

  • Utøver god økologisk agronomi, bærekraftig fiske, fangst og/eller foredlingsteknikk
  • Presenterer produkter av høy kvalitet
  • Produsenten er en god og stolt formidler
  • Produsenten er en brobygger mellom ulike produksjonsmetoder

Utfordrerprisen

  • En aktør hvor en endring i fokus på bærekraft har stor påvirkning på miljøet rundt
  • En aktør som har et stort forbedringspotensial i sitt mat- og/eller drikketilbud
  • En aktør hvor det å dreie i en mer bærekraftig retning ikke nødvendigvis er hverken vanskelig eller dyrt

Debioprisen

  • Synliggjør Debios valørmerke i bronse, sølv eller gull i kommunikasjon og markedsføring
  • Jobber etter konseptet ”Et bærekraftig måltid

Årets forskningsformidler

  • Formidler forskning på land- og havbruk og mat til allmennheten
  • Formidler fremragende historier om maten og matproduksjonen
  • Bidrar med kunnskap og inspirasjon som setter folk i stand til å ta bevisste matvalg

Årets blogger

  • Bidrar med kunnskap og inspirasjon som setter folk i stand til å ta bevisste matvalg
  • Formidler fremragende historier om bærekraftig land- og havbruksproduksjon

Barne- og ungdomsprisen

  • Formidler kunnskap og inspirasjon om landbruks- og matproduksjon til barn og unge
  • Bidrar til at barn og unge opplever mestring på kjøkkenet og i naturen
  • Bidrar til gode historier om maten og matproduksjonen blant barn- og unge