Priskategorier og kriterier

Matprisen

  • Formidler positivt om bærekraftig matproduksjon
  • Har modige og sterke meninger og handlinger knyttet til mat og landbruk
  • Deler egne erfaringer og bidrar til samarbeid og åpenhet
  • Har etterlatt seg et solid fotavtrykk i året som gikk

Årets kjøkken

  • Serverer sine gjester smakfulle og bærekraftige måltider
  • Arbeider kreativt med råvarer og smaker
  • Formidler kunnskap og inspirasjon om matproduksjon til både gjester og andre kjøkken

Årets produsent

  • Utøver god økologisk agronomi, bærekraftig fiske/fangst, og/eller foredler råvarer fra disse produksjonene
  • Presenterer produkter av høy kvalitet

Utfordrerprisen

  • En aktør hvor et større fokus på bærekraft vil gi stor påvirkning på folks mat-/ drikkevaner
  • En aktør som har et stort forbedringspotensiale i å bli mer bærekraftig i sitt mat- og/eller drikketilbud
  • En aktør hvor det er å dreie i en mer bærekraftig retning ikke nødvendigvis verken er vanskelig eller dyrt

Debioprisen

  • Har og synliggjør Debios valørmerke i bronse, sølv eller gull i kommunikasjon og markedsføring
  • Jobber etter konseptet ”Et bærekraftig måltid

Årets formidler

  • Formidler kunnskap, inspirasjon eller forskning som setter folk i stand til å ta bevisste matvalg
  • Er modig, har sterke meninger og setter sine idéer ut i praksis
  • Formidler gode historier om mat og bærekraftig land- og havbruksproduksjon

Årets kokk (NY!)

  • Utmerker seg med genuin interesse og kunnskap om bærekraftige måltider
  • Serverer smakfulle måltider med en personlig vri
  • Sprer kunnskap og inspirasjon og bidrar til å gjøre kokkeyrket attraktivt

Barne- og ungdomsprisen

  • Formidler kunnskap og inspirasjon om landbruks- og matproduksjon til barn og unge
  • Bidrar til at barn og unge opplever mestring på kjøkkenet og i naturen
  • Bidrar til gode historier om maten og matproduksjonen blant barn og unge