Nå er de nominerte klare!
- Publisert
I dag ble navnet på de nominerte gjort kjent! Matprisens jury har gjennom sommeren kommet fram til et knippe produsenter, foredlere og formidlere av mat og tanker om mat som alle representerer ulike bærekraftige løsninger gjennom næringskjeden.
«Vi lever i en tid hvor valgene vi tar i dag, får dramatisk mye å si for morgendagen. De nominerte er gode eksempler på at måten vi produserer og spiser mat på, kan bidra til å endre kursen vi er på i en mer bærekraftig retning. De er forbilder for sine bransjer som viser at det ikke behøver å være motsetning mellom verdiskapning og et levelig miljø, mellom matglede og et engasjement for en tryggere fremtid», sa juryleder for Matprisen 2021, Marte von Krogh, i en presseuttalelse.
Vinneren i de ulike kategoriene vil annonseres under prisutdelingen 25. november. Prisutdelingen vil arrangeres på DogA og sendes på Matkanalen i beste sendetid.
Nominerte til Matprisen 2021
Matprisen
Christopher Haatuft
Ille brød
LOKAL
Årets kjøkken
Breddos Tacos
Einer
Fagn
Årets produsent
Gunnar Klo
Lofoten gårdsysteri
Økologisk spesialkorn
Årets formidler
Hanne-Lene Dahlgren
Kathrine Kinn
Maria Berg Hestad
Årets storkjøkken
BAHR/Annerledes personalrestauranter AS
Granly Stiftelse
Sundvolden Hotel
Barne- og ungdomsprisen
Folkelig
Spis opp maten
Viken fylkeskommune
Debio-prisen
De Haes gartneri
Jakobs brød
Norsk Ullgris