Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Nå er de nominerte klare!

  • Publisert

I dag ble navnet på de nominerte gjort kjent! Matprisens jury har gjennom sommeren kommet fram til et knippe produsenter, foredlere og formidlere av mat og tanker om mat som alle representerer ulike bærekraftige løsninger gjennom næringskjeden.

«Vi lever i en tid hvor valgene vi tar i dag, får dramatisk mye å si for morgendagen. De nominerte er gode eksempler på at måten vi produserer og spiser mat på, kan bidra til å endre kursen vi er på i en mer bærekraftig retning. De er forbilder for sine bransjer som viser at det ikke behøver å være motsetning mellom verdiskapning og et levelig miljø, mellom matglede og et engasjement for en tryggere fremtid», sa juryleder for Matprisen 2021, Marte von Krogh, i en presseuttalelse.

Vinneren i de ulike kategoriene vil annonseres under prisutdelingen 25. november. Prisutdelingen vil arrangeres på DogA og sendes på Matkanalen i beste sendetid.

Nominerte til Matprisen 2021

Matprisen

Christopher Haatuft
Ille brød
LOKAL

Årets kjøkken

Breddos Tacos
Einer
Fagn

Årets produsent

Gunnar Klo
Lofoten gårdsysteri
Økologisk spesialkorn

Årets formidler

Hanne-Lene Dahlgren
Kathrine Kinn
Maria Berg Hestad

Årets storkjøkken

BAHR/Annerledes personalrestauranter AS
Granly Stiftelse
Sundvolden Hotel

Barne- og ungdomsprisen

Folkelig
Spis opp maten
Viken fylkeskommune

Debio-prisen

De Haes gartneri
Jakobs brød
Norsk Ullgris

Del denne artikkelen