Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Stort mangfold blant de nominerte til Matprisen 2023!

  • Publisert
  • Oppdatert

Matprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider. I det tiende året prisutdelingen arrangeres, er Marit Kolby, Delås gård og Arakataka blant de nominerte.

I dag offentliggjøres navnene på de nominerte til årets viktigste matpris! Nøkkelen til å møte klima- og miljøutfordringene i vår tid ligger blant annet i måten vi lager maten vår på. Matprisen er for dem som tar vare på det viktige jordlivet og sikrer lokale kretsløp; de som ønsker å endre vårt matsystem i en bærekraftig retning. De 21 nominerte er personer og virksomheter som på ulikt vis peker ut mer farbare ruter fra sin del av verdikjeden.

I anledning offentliggjøring av de nominerte, ble en pressemelding sendt ut. Her kan du se navnet på alle som er nominert!

De nominerte kan du bli bedre kjent med gjennom å se presentasjoner av dem på sosiale medier, enten Facebook, Linkedin eller Instagram, eller ved å lese juryens begrunnelse for nominasjonene.

De nominerte er valgt ut av en uavhengig jury av personer med god kjennskap til verdikjedene for norsk mat og drikke, fra fjord og jord til restaurant- og kantinebord. Hvem som sitter i juryen kan du lese mer om her.

Årets jury har jobbet effektivt og vurdert et høyt antall kandidater og har landet på tre nominerte til hver pris. Prisene og priskriteriene finner du her.

13. november vil selve Matprisen avholdes på Sentralen i Oslo. I år markerer Matprisen tiårsjubileum og vi planlegger en storstilt fest. I løpet av festen vil navnet på vinnerne annonseres fra scenen.

Vil du som presseaktør komme i kontakt med en av de nominerte? Ta gjerne kontakt med vår pressekontakt, Peter Møller (peter.moller@debioinfo.no).

Del denne artikkelen