Matprisen 2020
- Publisert
- Oppdatert
Selv om dette året har vært spesielt, har ikke betydningen av bærekraftig matproduksjon blitt mindre. Klimaendringer og økologisk kollaps er fortsatt reelle utfordringer for vår eksistens. Maten vi spiser kan være nøkkelen til å møte mange av de utfordringene vi står overfor, og vi er glade for at vi i år igjen skal få hedre og fremme de som bryr seg om bærekraftige måltider – de som minsker ressursbruken, de som tar vare på det viktige jordlivet og de som sikrer lokale kretsløp. Med de begrensningene som den globale pandemien setter på å møtes fysisk, ønsker vi velkommen for sjuende gang til Matprisen! Denne gangen heldigitalt og rett inn i din stue!
Hele arrangementet vil i år vises på Matkanalen og på Facebook.
Som i fjor deler vi ut stipendet til KokkeKarlas Legat, et stipend som går til en ung, kvinnelig kokk.
Nytt av året er at vi også vil dele ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris!
Ole Martin Alfsen og Ann Kristin Møsth Wang skal fra Studio Lilleborg lose oss gjennom Matprisen 2020 og avsløre hvem som vinner prisene i år.
De nominerte ble gjort kjent torsdag 29. oktober!
Vi oppfordrer alle til å lage seg et godt, bærekraftig måltid, finne fram festskrudet og skru på skjermen mandag 7. desember kl. 20:00! Bli med og hei på de som bidrar til å skape en bedre og mer smakfull verden!