Om Matprisen
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjør vi fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte miljø- og klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.
Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom prisutdelingen skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.
Bærekraftige måltider er;
- Laget fra bunnen av
- Med fokus på grønnsaker, belgvekster og korn
- Sesongbasert
- Med bevisste valg av kjøtt og sjømat
- Med fokus på å redusere matsvinn
- Med økologiske råvarer
Matprisen ble etablert i 2014, og er en del av Debio Marked.
Følg oss på Instagram og Facebook for flere oppdateringer!
Matprisen hyller og løfter fram folk fra hele næringskjeden som bryr seg om miljømessig og sosial bærekraft, økologi, god dyrevelferd, lokal produksjon, sunn havforvalting og et godt landbruk som verner om jorda og naturmangfoldet. Les mer om priskategorier og kriteriene.
PROSJEKTGRUPPE
Else Thorenfeldt, prosjektleder og jurysekretær
Peter Møller, ansvarlig kommunikasjon
Ole Petter Holen, ansvarlig samarbeidspartnere
Kontakt oss på post@matprisen.no
Matprisen produseres i samarbeid med Heia Folk