Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Takk til alle!

  • Publisert
  • Oppdatert

25. november ble Matprisen 2021 sendt på Matkanalen og på Facebook. Da kunne endelig vinnere slippe jubelen løs og stolt meddele at de hadde vunnet pris.

Prisutdelingen foregikk på DogA for en forsamling bestående av samarbeidspartnere og nominerte. På vei inn gikk alle gjestene på en gressløper laget av Østfold gress. Maten ble laget og servert av Funky Fresh Food som blant annet serverte brød fra prisvinner Ille brød med østerssoppostei fra Gruten. Gjestene fikk smake edle dråper fra Non Dos, Moestue Grape Selections og Harding Sideri.

Mottaker av stipendet til KokkeKarlas Legat: Eline Sofie Sunde.

I løpet av prisutdelingen ble det delt ut åtte priser. Utover de sju som var en del av TV-sendingen, ble det delt ut Utfordrerprisen og stipendet til KokkeKarlas Legat til Eline Sofie Sunde. Utfordrerprisen gikk i år statsråd Sandra Borch som ble utfordrer til å sikre at Mattilsynet var i stand til å drive godt dyrevern og godt bondevern. Statsråden hadde ikke anledning til å delta selv og programlederne leste opp en skriftlig takketale, som kan leses her. Vi har siden 2019 fått æren av å dele ut stipendet til KokkeKarlas Legat. Det er Matprisens jury som vurderer søknadene og prisen deles ut som en del av Matprisen. I år gikk prisen til en ung kokk som ønsker å gå i lære ved Silo i London, verdens første «zero waste»-restaurant.

Takk til juryen for den gode innsatsen i å finne og velge ut gode nominerte og vinnere. Deres innsikt i hele matbransjen er imponerende og uunnværlig.

Programledere Ole Martin Alfsen og Ann Kristin Møsth Wang

De to programlederne Ann Kristin Møsth Wang og Ole Martin Alfsen, som var kledd i stilige antrekk fra Holzweiler, var raus med ros til nominerte og vinnere. Scenen delte de med en flott treskulptur fra Sigve Knutson og nydelige grønnkålbuketter fra Korsvold gård. Alle vinnerne fikk utdelt diplomer som ble laget av snekkerne på tilrettelagt opplæring ved Sørumsand videregående skole, en av de mange videregående skolene Viken fylkeskommune vant pris for.

Vi som står bak Matprisen har de siste dagene har fått gledelige tilbakemeldinger fra flere om de nominerte og vinnerne. Vi har hørt mye skryt av dem, og vi mener all rosen er fullt fortjent. At noen går foran og viser vei mot mer bærekraftig produksjon og servering av mat er helt vesentlig om Norge skal kunne bli et land som tar farene fra klimaendringer og økologisk kollaps på alvor. Dette høres kanskje ut som store ord når jobben til alle de nominerte og alle vinnerne er så mye mer hverdagslig, men vi mener at dette faktisk er rammen rundt det hele: At noen tar de første stegene er helt livsnødvendig. Så derfor sier vi tusen takk til alle nominerte! Tusen takk til alle vinnere!

Årets formidler-nominerte Maria Berg Hestad intervjues av Matkanalens utgående reporter

Vi vil også takke Heia Folk som sto bak TV-produksjonen! Helt magisk! Takk til Matkanalen som lot så mange få se prisutdelingen! Takk til Audiens for de flotte finerlogene, WALL-IT for den stilige moseveggen, og takk til Dag Thorenfeldt for de vakre bildene!

Tusen takk til våre samarbeidspartnere som gjør oss i stand til å feire alle de dyktige folk som satser på bærekraftig og økologisk mat!

Mosevegg med alle våre samarbeidspartnere

Utvalgte bilder fra Matprisen 2021

 

Del denne artikkelen